Ny fremtidsbølge?

fredag den 23. marts 2012

Ringenes Herre og Harry Potter fik startet en bølge, der fik folk til at læse mere fantasy.

Twilight startede hele vampyrbølgen der også har udviklet sig til at omhandle bl.a. engle og varulve og har fået millioner af unge piger til at læse alverdens bøger om vampyrer

Men hvad med "The Hunger Games"?


Vil filmen gøre at der startes en ny bølge hvor fremtidsbøger og dystopier pludseligt bliver meget populære?

Jeg synes allerede nu at jeg kan se tendensen komme. The Hunger Games bøgerne har på det senester haft lange ventetider på bibliotekerne, hvilket tyder på at der er en del der gerne vil læse dem inden de ser filmen. Flere boghandlere har også haft dem bland deres udsalgsbøger, så det må forventes at de også sælger godt.

Hvad så når bøgerne er læst, filmen set og der er ventetid på den næste film? Hvis det går ligesom med vampyrbølgen begynder folk at se sig om efter noget der ligner, når de ikke lige genlæser eller ser "The Hunger Games".

Jeg har inden for de sidste par måneder lagt mærke til langt flere bøger i den dystopiske genre og det kan jo godt være et tegn på at der er kommet mere opmærksomhed på og efterspørgsel på den genre.

Hvad tror I?
Vil "The Hunger Games" starte en ny fremtids- og dystopibølge?

6 kommentarer :

 1. Jeg synes, bølgen har været i gang et stykke tid - jeg skrev om den for noget tid tilbage her (hvis jeg lige må tillade mig at reklamere lidt): http://www.fanzine.dk/b%C3%B8ger/uhyggelige-ungdom-forfaerdelige-fremtid
  Men ingen tvivl om, at Hunger Games nok skal sætte ekstra fut under den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den jer sikkert været der i et stykke tid, men jeg har først lagt mærke til det nu. Det er normalt ikke den slags bøger jeg plejer at læse, så jeg har nok opdaget det lidt sent.

   Det er ellers interessant det du skriver. Det kan være at jeg kommer til at kaste mig mere ud i sci-fi-genren i den kommende tid.

   Slet
 2. Jeg tror at der tror det vil komme gang i fremtidsbøgeren, hvilket jeg heller ikke har noget imod, da det er noget jeg gerne vil læse mere om..

  Bare det ikke gør at de stopper med at udgive bøger om vampyr, hekse osv

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror heller ikke at jeg vil have noget imod sådan en bølge, men må indrømme at vampyrbølgen ikke er det store hit hos mig.

   Slet
 3. Ja, som Janus også skriver, så har bølgen allerede været i gang et stykke tid - og det passer mig i øvrigt ganske glimrende, for jeg savnede efterhånden et modspil til de mange (og ofte sære) fortolkninger af overnaturlige væsner. Den dystopiske genre er blandt mine yndlings, så det kan kun gå for langsomt med at spytte (GODE) bøger på markedet :-)

  SvarSlet
 4. Jeg har læst et par bøger, der også handler lidt om utilfredshed omkring samfundet. Ved ikke helt hvilke af serierne, der blev udgivet først, men de skulle ikke undre mig, hvis der kom flere bøger af den slags.

  SvarSlet