Juni 2015

onsdag den 1. juli 2015

Juni har været en god og begivenhedsrig måned. Jeg holdt et par ekstra fridage og var med svigerfamilien i sommerhus på Als. En hyggelig tur hvor vi den ene dag fik lov at passe min lille niece, mens hendes forældre tog til Rock under Broen. Et af de andre højdepunkter på den tur var besøget i Danfoss Universe. Jeg var der engang for snart 10 år (pyha nu føler jeg mig gammel) siden med efterskolen og det var egentligt lidt sjovt at komme der igen og opleve parken som den er nu. Meget er det samme, men der er også kommet en del nyt. Særligt synes jeg at det var sjovt at prøve at køre segway igen.En weekend havde vi besøg af mine forældre. I fødselsdaggave sidste år gav vi dem et weekendophold på Rynkebygård (hjemme ved os) og et benyttede de sig af. Programmet der ganske enkelt bestod af formiddagsaktivitet og eftermiddagsaktivitet endte med at består af havearbejde og nedklipning og buskads. De resulterede i kæmpe bunker haveaffald og en meget åben have. Det er helt mærkeligt at man nu kan se ud og ind i haven fra vejen. Søndag var vi en tur i Kerteminde, for jeg var nød til at vise mine forældre de gode is man kan få hos Vaffelhuset.

I den sidste weekend var programmet igen tæt pakket. Jeg startede min fredag eftermiddag ud med at tage på brovandring med arbejdet på den gamle lillebæltsbro (Bridgewalking Lillebælt). En fin oplevelse som jeg er glad for at have prøvet. Ud over den normale guidede tur fortalte en af mine kollegaer om hvad vi egentligt laver på lillebæltsbroen og vi kiggede på fikspunkter og totalstationer gemt væk i hvide spande på turen rundt. Det gav et godt fagligt indspark til turen.


Efter Bridgewalking blev jeg hentet og turen gik nordpå til Frederikshavn, for at besøge noget familie og deltage i Tordenskjoldsdagene og komme til åbent hus på Flådestationen. En rejse tilbage til Fladstrand i 1717 og et indblik i hvordan moderne piratjagt fungerer.

Sidst men ikke mindst så var juni den måned hvor kæresten og jeg offentliggjorde vores forlovelse. Egentligt er det en gammel nyhed for Martin friede til mig på min fødselsdag tilbage i april måned. Det foregik meget stille og roligt, og nej, han var ikke helt nede på knæ, men det gør heller ikke noget. Det var nemlig lige som det skulle være. Nogle dage efter var vi så sammen ude og finde en ring til mig. Derefter øvede jeg mig i at have den på når vi var alene hjemme. Noget der er lidt en udfordring når man aldrig har gået med ring før. Her i starten af Juni var vi så klar til at fortælle det til andre og nu går jeg med ringen det meste af tiden. Til alle jer der nu naturligt vil stille næste  spørgsmål; Hvornår skal brylluppet så stå?, så må jeg skuffe og sige at der endnu ikke er noget dato. Det har taget 9 år at komme hertil, så mon ikke det andet nok skal komme på et tidspunkt?


Nu har vi sagt goddag til juli, der bød os velkommen med et fantastisk flot vejr og om 1½ uge står den på sommerferie for mit vedkommende. Her I haft en god juni og har I også sommer ferie her i juli?

Juni's Bøger
Endnu engang har jeg lyttet til flere bøger end jeg har læst. Den blev færdig med at lytte til Half Bad - Halvkode af Sally Green, en bog jeg blev nysgerrig på selv at høre for at danne min egne mening om denne meget hypede serie. Derefter kastede jeg mig over tredje del af Den Store Djævlekrig; Dødens Terning af Kenneth Bøgh Andersen. Slutningen på den bog betød at jeg straks efter måtte sætte fjerde del af serien på, så lige nu er jeg ved at lytte mig igennem Ondskabens Engel og følger spændt med i Filips oplevelser i helvede. Det er 5 år siden jeg læste bøgerne, og det er lidt mærkeligt at høre en bog hvor man på en og samme tid ved hvad der kommer til at ske, men samtidig ikke rigtigt ved det alligevel. Jeg kender de store træk, men alle de små detaljer er fantastiske at opleve igen.

Af rigtige fysiske bøger har jeg læst Revolution af Louise Haiberg, og så er jeg kommet lidt videre i A Dance with Dragons af George R R Martin. Jeg tvivler engang imellem på om jeg kommer igennem den bog i år.

I juni har jeg lyttet lydbøger i sammenlagt 20 timer og 28 minutter.

11 kommentarer :

 1. Tillykke med forlovelsen, selv om det er et stykke tid siden :) Med alt det du har haft på programmet kan jeg godt forstå at du ikke har haft tid til at læse så mange fysiske bøger. Kender godt følelsen med "A Song of Ice and Fire"- bøgerne, de er gode, men for sulen hvor er de lange!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :)
   Mine læsevaner har godt nok ændret sig meget de sidste halve år. Fra at læse mange fysiske bøger, er langt over halvdelen af de bøger jeg "læser" nu lydbøger. Det er virkeligt rart at jeg har fået taget hul på dem, for hvis ikke jeg hørte dem, så ville der ikke være mere tid til de gode fortællinger.
   Jeg ved ikke engang om jeg synes ADwD er god mere. Den er bare utrolig lang og har efterhånden fået så mange forskellige handlingsforløb at det er svært at se hvordan de nogensinde skal finde sammen igen.

   Slet
 2. Stort tillykke med forlovelsen :)

  SvarSlet
 3. Stort tillykke med forlovelsen! Hvor er det stort :)

  /www.mitbogunivers.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, og ja det er ret stort :) Jeg er i hvert fald meget glad og er noget overrasket over hvor hurtigt jeg har vænnet mig til at gå med ring.

   Slet
 4. Det lyder som om du virkelig går og hygger dig :) Og stort tillykke med forlovelsen - sikke en smuk ring :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg prøver i hvert fald at hygge mig. Sådan får jeg mest ud af tiden :)
   Og tusind tak. Jeg er også ret glad for den ring.

   Slet
 5. Det er simpelthen så skøn en blog, du har! Og tillykke :-D

  bognoerden.wordpress.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Janni. Sikke en dejlig besked at få. Det varmer og gør mig glad at du har lyst til at læse med :) Og tak.

   Slet
 6. Stort tillykke med forlovelsen! :D

  SvarSlet