Ordkraft uden gennemslagskraft

fredag den 19. april 2013

Dagen idag var dagen hvor jeg skulle se hvad ordkraft egentligt var for noget. Jeg har ikke haft de store forventninger, for helt ærligt så havde jeg ingen anelse om helt præcis hvad det var og der var heller ikke rigtigt nogen forfattere som jeg bare skulle ind og høre. Men jeg tog afsted.

Jeg fik desværre ikke taget nogen billeder, så der her bliver lidt wall-of-text, men herunder kommer min mening om det hele.

I formiddags var det Funky Fredag - mest af alt beregnet på skoleelever. Her var forfatterne Ida-Marie Rendtorff, Mette Finderup, Benni Bødker og Peter Gotthardt - forfattere som jeg slet ikke har læst noget af. De tre første har jeg hørt om og nogle af Ida-Maries og Mettes bøger har jeg før overvejet om jeg skulle læse uden at det blev til noget. Derfor var det også helt okay for mig at tage ind og høre lidt fra dem. Da formiddagen oprindeligt var dedikeret skoleelever blev det en lidt flad fornemmelse. Lockouten rammer også her og alle de skoleklasser der skulle være der kom selvfølgelig ikke. Der var nogle få børn, men ellers var fremmødet ikke imponerende.

Først var jeg inde at høre Mette Finderup. Det var en fin forfattersamtale og de 10-15 børn der var der fik stillet en del gode spørgsmål. Derefter gik jeg ind for at høre Ida-Marie Rendtorff, og her sad vi så mig, tre ældre skolelærer og det var det. Det blev en rigtig hyggelig og intim samtale og jeg har helt klart fået mere lyst til at læse Dalia Dragehvisker og Kloden Under Vand. Den tredje jeg var inde og høre var Peter Gotthardt. En forfatter jeg aldrig har hørt om, men det viser sig at han har udgivet noget nær 100 bøger. Det var okay, han fortalte lidt historier og en lille smule om hans bøger, men ikke noget imponerende for mig. Hans bøger er også mest kortere bøger og måske ville jeg finde del relevante hvis jeg havde børn i en passende aldersgruppe. Børgerne om Elverdronninges Riddere kunne godt lyde lidt interessante.

Derefter blev Orla- og Bette Orla-priserne uddelt. Der var rigtigt fint. Sofie fra DR Ultra/Ramasjang kom for at stå for det hele og de tre jury-medlemmer var oppe og overrække prisen. Bette Orla blev uddelt af Mette Finderup og jeg ved ikke om jeg skal tage det som et kompliment at hun tidligere spurgte mig om jeg var Matilde (hende der vandt), for Bette Orla er en konkurrence for børn under 12 og jeg håber trods alt at jeg ser lidt ældre ud end det.

Derefter var der ikke rigtigt noget på programmet der sagde mig noget. Jeg gik ud for at finde frokost, kom til bage og hørte lidt forskelligt rundt omkring. Om eftermiddagen var publikum nu fortrinsvis fra den lidt ældre generation med mere eller mindre gråt hår. Der var ikke meget i programmet der sagde mig noget og hvis det ikke var fordi Nick Clausen skulle komme kl. 17 var jeg nok taget hjem med det samme. Men jeg fik tiden til at gå og kl. 17 gik jeg ind for at høre Nick Clausen. Jeg har læst hans serie Den Sidste Vindrytter (der oprindeligt var én bog) som var ret god. Vi startede med at være  2 personer, hvorefter der kom lidt flere til, men vi var stadig forholdsvis få. Det var ret hyggeligt og jeg synes godt om Nick Clausen. Han er jo en ret ung forfatter, 24 år, og har allerede udgivet 12 bøger i flere genre; gys og fantasy. Derudover leger han med tanken om en krimi, så man kan sige at man breder sig lidt ud over det hele. Samtalen med ham var klart værd at vente på og jeg kom hjem med en fin signering i min bog.

Alt i alt var min oplevelse af Ordkraft ret blandet. De forfattersamtaler jeg var inde til var gode, men resten syntes jeg ikke var helt så vellykket. Det kan skyldes temaet, men der var ikke meget i programmet der fangede min opmærksomhed. Derudover var der ikke meget andet at kigge på (udstillinger af bøger, boghandlere, forlag mm) og ventetiden mellem de ting jeg ville se var lidt langtrukken. Ordkraft manglede i den grad gennemslagskraft for mit vedkommende. Jeg er ret sikker på at mange af de ældre kvinder hyggede sig bravt, men for mig fangede eftermiddagen slet ikke.

Hvis jeg skal afsted til Ordkraft næste år skal programmet give mig noget jeg virkeligt har lyst til at se.

2 kommentarer :

  1. Blev også slemt skuffet. Var der de time torsdag og besluttede, at jeg vender tilbage når jeg er 60 år ældre. Kæmpe skuffelse. Super initiativ, men det mangler at blive ført ud i livet sådan rigtigt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er ellers ærgerligt. Nick Clausen var også med for 2 år siden sammen med Kenneth Bøgh Andersen og jeg fik indtryk af at det var et helt andet publikum dengang. Men ja det var ikke noget vildt eller imponerende.

      Slet