Hvordan følger I bloggen?

fredag den 26. april 2013

Hej med jer kære læsere
Jeg har et lille spørgsmål til jer som overskriften også siger lidt om. I den seneste tid har jeg gået og overvejet om de muligheder jeg har for at følge bloggen er gode nok og hvad I læsere egentligt foretrækker. Så spørgsmålet er egentligt:

Hvordan følger i bloggen her? eller hvordan vil I foretrække at følge den?

Der har været mange rygter i år om at Google Friend Connect bliver lukket ned til juli. Efter hvad jeg har googlet mig frem til så sker det ikke. Der er Google Reader og ikke GFC der forsvinder, så alle de følger med via GFC kan stadig gøre det. Tendensen hos Google går dog mod at GFC måske på sigt skal lukkes, så det er måske godt nok at se sig om efter andre muligheder.


Jeg bruger selv Bloglovin til at følge de blogs jeg læser og det er jeg ret godt tilfreds med. Jeg ved også at nogen af jer følger med der. Bloglovin fungerer ligesom GFC. Man har mulighed for at se om der er kommet nyt på alle de blogs man følger, så man kun behøver tjekke er sted for at følge med i det hele. Den har derudover også et smart lille plugin, til i hvert fald google crome, hvor man hele tiden kan se hvor mange ulæste indlæg man har på sin bloglovin side.

Follow Bøger på tværs

Derudover så har jeg hørt lidt om Blogkeen, men ved ikke helt hvordan det fungerer og hvor godt det er. Nogen af jer der bruger det?

Jagten på Andomal af John Flanagan

onsdag den 24. april 2013



Jagten på Andomal
Org. titel: The Hunters

Serie:  Våbenbrødre 3
Org. serie titel: Brotherband 3

John Flanagan

363 sider
ISBN: 9788717042483

Nyt Nordisk Forlag - 2013
Org. udgivet i 2012

Bogen er et anmeldereksemplar fra Nyt Nordisk Forlag – meningerne er mine egne.

For at undgår spoilers, læs først bøgerne:  De uønskede & Under angreb.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Piraten Zavac er stadig i besiddelse af Skandias mest værdifulde skat; Andomal. Hal og hans våbenbrødreflok, Hejrene, er på jagt efter ham for at skaffe den betydningsfulde genstand tilbage. På skibet har de fået selskab af pigen Lydia der selv har et mellemværende med Zavac efter han indtog hendes by og slog hendes bedstefar ihjel.

Bogen starter kort tid efter begivenhederne i forrige bog. Zavac har fået et stort forspring og Hejrene forsøger nu at indhente ham. De har fundet ud af at han er på vej til piratbyen Ragusa og forsøger at indhente ham inden han når frem. Det vil vise sig ikke at blive helt let for Zavac har sine egne kontakter og vil gøre alt for at stoppe dem. Vil det lykkes for drengene at indhente Zavac og erobre Andomal tilbage? Læs bogen og få svaret.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg er ret glad for John Flanagans bøger og jeg glæder mig derfor enormt hver gang der kommer en ny bog fra ham. Jagten på Andomal var ingen undtagelse for jeg har siden jeg læste forrige bog i serien glædet mig til at høre mere om Hal og alle de andre.

En såret våbenbror viser at drengene bare er drenge. De er hverken uovervindelige eller usårlige og deres omsorg og bekymring for den syge kammerat er rørende. Det er rart at alt ikke kun er aktion og kampe, men at man også hører om det daglige liv og hvad der sker mellem sammenstødende.  Balancegangen mellem de to ting er rigtig fin og når det hele er krydret med en god portion humor bliver det en fornøjelse at læse. Særligt epilogen var hylende morsom og jeg kunne ikke lade være med at klukke lidt for mig selv.

Sejlmiljøet kan jeg også rigtigt godt li’. Jeg har ikke læst meget der foregår omborg på et skib, men John Flanagan gør det hele yderst levende, så det næsten føles som om man selv står på dækket og holder rorpinden. At der bliver brugt rigtige sejludtryk er kun med til at gøre det endnu mere autentisk og hvis man ligesom mig ikke er stærk i sejludtrykkene er der en ordliste med forklaring på det meste. Dog er ordlisten ikke sorteret alfabetisk, så den er svær at slå op i under læsningen.

Drengene i våbenbrødre flokken supplerer hinanden rigtigt godt. De er sat sammen af alle de udstødte og særlige som de andre ikke ville være sammen med, men den del har bare styrket dem fordi de med deres forskelligheder kan støtte hinanden. Flokken viser med alt tydelighed hvor vigtigt det er at have forskellige styrker og svagheder og også hvor vigtigt det er at indrømme dem og overlade opgaven til den der har de bedste forudsætninger for det.

Alt i alt kan jeg kun sige at med Jagten på Andomal levere Mr. Flanagan endnu engang en fantastisk historie som man næsten ikke kan lægge fra sig igen. Jeg håber at vi kommer til at se mere til Våbenbrødrene. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bøger i serien: Våbenbrødre


Maps in Books #4: Poison Study

søndag den 21. april 2013

Fantasybøger foregår ofte i en fiktiv verden. I nogle bøger er der lavet kort over denne verden og fordi jeg finder kort interessante vil jeg vise nogle af dem her.

Bog: Poison Study
Serie: Yelena Zaltana / Study
Forfatter: Maria V. Snyder
Kort: (1) The territory of Ixia

Poison Study er en bog jeg holder ret meget af. Kortet i bogen går igen i de øvrige i serien, og der kommer ikke noget nyt til der.






(1) The territory of Ixia
Historien i Study-serien starter i Ixia, der er opdelt med rette linier i forskellige distrikter og generelt er styret ret stramt. Senere oplever man også Sitia der er mere blød i det og bl.a. også tillader magikere. Jeg synes at det er ret sjovt at man også i kortet kan læse den slags bare ved at se på hvordan grænserne er. Grænserne er måske også et tegn på hvor 'nyt' landet er. Hvis man kigger på grænserne i Europa, så er de kurvede og slynger sig frem og tilbage. Kigger man derimod mod USA, så er grænserne mange steder helt lige og alting er opdelt i kvadrater efter Thomas Jefferson besluttede at det var måden at gøre det på. Grænserne i USA er meget yngre end i Europa, og hvor historien har formet grænserne i Europa har en enkelt reform skabt grænserne i USA, og når det hele skal gøres på en gang, så er det da også lettere med nogle lige streger.

Ellers så kan jeg godt li' kortet med de små symboler for bjerge og træer. For selvom man godt ved at der er mange flere træer og at bjergene nok er mere sammenhængende, så giver de alligevel et billede af hvad der befinder sig de pågældende steder. Jeg ville elske at se et mere detaljeret kort over et mindre område. Både for et område i Ixia og for et i Sitia.


Ordkraft uden gennemslagskraft

fredag den 19. april 2013

Dagen idag var dagen hvor jeg skulle se hvad ordkraft egentligt var for noget. Jeg har ikke haft de store forventninger, for helt ærligt så havde jeg ingen anelse om helt præcis hvad det var og der var heller ikke rigtigt nogen forfattere som jeg bare skulle ind og høre. Men jeg tog afsted.

Jeg fik desværre ikke taget nogen billeder, så der her bliver lidt wall-of-text, men herunder kommer min mening om det hele.

I formiddags var det Funky Fredag - mest af alt beregnet på skoleelever. Her var forfatterne Ida-Marie Rendtorff, Mette Finderup, Benni Bødker og Peter Gotthardt - forfattere som jeg slet ikke har læst noget af. De tre første har jeg hørt om og nogle af Ida-Maries og Mettes bøger har jeg før overvejet om jeg skulle læse uden at det blev til noget. Derfor var det også helt okay for mig at tage ind og høre lidt fra dem. Da formiddagen oprindeligt var dedikeret skoleelever blev det en lidt flad fornemmelse. Lockouten rammer også her og alle de skoleklasser der skulle være der kom selvfølgelig ikke. Der var nogle få børn, men ellers var fremmødet ikke imponerende.

Først var jeg inde at høre Mette Finderup. Det var en fin forfattersamtale og de 10-15 børn der var der fik stillet en del gode spørgsmål. Derefter gik jeg ind for at høre Ida-Marie Rendtorff, og her sad vi så mig, tre ældre skolelærer og det var det. Det blev en rigtig hyggelig og intim samtale og jeg har helt klart fået mere lyst til at læse Dalia Dragehvisker og Kloden Under Vand. Den tredje jeg var inde og høre var Peter Gotthardt. En forfatter jeg aldrig har hørt om, men det viser sig at han har udgivet noget nær 100 bøger. Det var okay, han fortalte lidt historier og en lille smule om hans bøger, men ikke noget imponerende for mig. Hans bøger er også mest kortere bøger og måske ville jeg finde del relevante hvis jeg havde børn i en passende aldersgruppe. Børgerne om Elverdronninges Riddere kunne godt lyde lidt interessante.

Derefter blev Orla- og Bette Orla-priserne uddelt. Der var rigtigt fint. Sofie fra DR Ultra/Ramasjang kom for at stå for det hele og de tre jury-medlemmer var oppe og overrække prisen. Bette Orla blev uddelt af Mette Finderup og jeg ved ikke om jeg skal tage det som et kompliment at hun tidligere spurgte mig om jeg var Matilde (hende der vandt), for Bette Orla er en konkurrence for børn under 12 og jeg håber trods alt at jeg ser lidt ældre ud end det.

Derefter var der ikke rigtigt noget på programmet der sagde mig noget. Jeg gik ud for at finde frokost, kom til bage og hørte lidt forskelligt rundt omkring. Om eftermiddagen var publikum nu fortrinsvis fra den lidt ældre generation med mere eller mindre gråt hår. Der var ikke meget i programmet der sagde mig noget og hvis det ikke var fordi Nick Clausen skulle komme kl. 17 var jeg nok taget hjem med det samme. Men jeg fik tiden til at gå og kl. 17 gik jeg ind for at høre Nick Clausen. Jeg har læst hans serie Den Sidste Vindrytter (der oprindeligt var én bog) som var ret god. Vi startede med at være  2 personer, hvorefter der kom lidt flere til, men vi var stadig forholdsvis få. Det var ret hyggeligt og jeg synes godt om Nick Clausen. Han er jo en ret ung forfatter, 24 år, og har allerede udgivet 12 bøger i flere genre; gys og fantasy. Derudover leger han med tanken om en krimi, så man kan sige at man breder sig lidt ud over det hele. Samtalen med ham var klart værd at vente på og jeg kom hjem med en fin signering i min bog.

Alt i alt var min oplevelse af Ordkraft ret blandet. De forfattersamtaler jeg var inde til var gode, men resten syntes jeg ikke var helt så vellykket. Det kan skyldes temaet, men der var ikke meget i programmet der fangede min opmærksomhed. Derudover var der ikke meget andet at kigge på (udstillinger af bøger, boghandlere, forlag mm) og ventetiden mellem de ting jeg ville se var lidt langtrukken. Ordkraft manglede i den grad gennemslagskraft for mit vedkommende. Jeg er ret sikker på at mange af de ældre kvinder hyggede sig bravt, men for mig fangede eftermiddagen slet ikke.

Hvis jeg skal afsted til Ordkraft næste år skal programmet give mig noget jeg virkeligt har lyst til at se.

Skytsenglen af Robert Muchamore

torsdag den 18. april 2013



Skytsenglen
Org. titel: Guardian Angel

Serie:  CHERUB 14
Org. serie titel: Aramov 2

Robert Muchamore

276 sider

People'sPress Jr. 2013
Org. udgivet i 2012


For at undgå spoilers, læs først bogen: Klanen

Selvom Skytsenglen er nr. 14 i CHERUB serien, behøver man kun at læse forrige bog, Klanen, for at kunne følge med her. Oprindeligt er det to forskellige serier, men i Danmark har man valgt at fortsætte den gamle serie.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Bogen er modtaget som anmelder-eksemplar fra Boggnasker.dk, og derfor kan anmeldelsen læses her: Skytsenglen af Robert Muchamore
----------------------------------------------------------------------------------------------


----------------------------------------------------------------------------------------------
Bøger i serien: CHERUB (Aramov)



Bøger i serien: CHERUB (classic)




----------------------------------------------------------------------------------------------

Ordkraft i Nordkraft

onsdag den 10. april 2013



I næste uge afholdes Ordkraft i Nordkraft i Aalborg. Det er Nordjyllands største Ordfestival og i år har jeg besluttet mig for at tage med en af dagene. Festivallen foregår fra torsdag d. 18. april til lørdag d. 20. april.

Jeg er ikke sikker på hvad det helt præcist går ud på, men der er nogle forfattersamtaler som kunne være meget interessant og så kan jeg jo næsten ikke sige at jeg har boet i Aalborg, været en mega læsehest og så ikke deltaget i Nordjyllands største ordfestival. Så derfor bliver det i år at det skal afprøves.

Emneordene i år er musik og ord samt erotisk litteratur. Ikke helt lige min genre - selvom jeg aldrig har læst sådan en bog - men jeg glæder mig til at finde ud af hvor Ordkraft går ud på.

Det bliver fredag jeg vil satse på. Jeg regner med at høre forfatterne Ida-Marie Rendtorff, Mette Finderup, Peter Gotthardt og Nick Clausen. Jeg har kun læst serien "Den sidste vindrytter" af Nick Clausen, de andre forfattere har jeg aldrig læst noget af. Derudover bliver Orla Prisen uddelt og det kunne også være lidt sjovt at se det.

Hermed er fredagens program for næste uge lagt, nu krydser jeg bare fingre for at den anden halvdel af min studiegruppe også synes det er okay at holde en lille pause fra projektarbejdet den dag.