Touch of Power by Maria V. Snyder

torsdag den 8. november 2012Touch of Power


Serie: Healer / Avry of Kazan 1


Maria V. Snyder

390 sider
ISBN:  978-87-638-3164-2

MIRA - 2012---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Avry er healer, men lever i skjul. Healere er frygtede og bliver hun opdaget, så er det døden der venter. Landet har for få år siden været plaget af en epidemi, og healerne blev beskyldt for at have startet det hele. Derfor lever Avry i skjul. Hun rejser lidt rundt og bor forskellige steder, men uden at fortælle hvem eller hvad hun er. En dag kommer hun alligevel til at heale et lille barn, hun bliver afsløret og ender i fængslet med en dødsdom hængende over hovedet. Midt om natten dukker en mystisk mand op og befrier hende. Han har brug for en healer til at heale en ven, men da Avry finder ud af hvem der skal Heales nægter hun. Hvor heale en der er skyld i at healerne er så hadet og frygtede? Hun følger dog alligevel med den fremmede, Kerrick, for der er trods alt en vis beskyttelse hos ham og hun har fået livslysten tilbage. Derudover finder hun ud af at hun er en af de sidste få healere der stadig er i live, hvis ikke hun faktisk er den sidste?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det kan måske godt virke som en gentagelse at hovedpersonen allerede fra start har en dødsdom hængende over hovedet. Poison Study (af samme forfatter) startede på præcis samme måde, med en ung pige der ventede på døden i et fangehul. Jeg kan også finde et par enkelte andre lighedspunkter, for på mange områder fungerer Kerrick ligesom Valek. En kontaktperson for hovedpersonen og de to kommer ikke helt godt ud af det med hinanden i starten.

På trods af det holder jeg af bogen. Avry er en dejlig hovedperson, og magien i verdenen virker spændende. Avry kan heale andre ved at overføre deres skader eller sygdomme til sig selv. Healere bliver nemlig meget hurtigere raske og deres skader healer hurtigere.  Ud over healing er der andre former for magi der knytter sig til ting som skoven, jorden, livet, døden og luften, bare for at nævne et par eksempler.

Jeg synes godt om den måde historien er bygget op på. At man langsomt lærer Kerrick og hans slæng at kende. Især Flea er en dejlig karakter. Man bliver bare så glad når man læser om ham og forestiller sig hvordan han flagre rundt hele tiden. Poppa Bear er også rigtig god og sørger for tryghed, både for Avry og læseren. Han er en fast klippe man kan holde sig fast ved når det hele er lige ved at gå galt.

Da jeg fik tid til at læse, kunne jeg ikke slippe bogen. Om aftenen sat jeg med næsen begravet i bogen, og hvis det ikke var fordi jeg skulle i skole og på arbejde om dagen, så havde jeg fortsat hele natten. Jeg kan bestemt anbefale bogen til alle.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bøger i serien: Avry of Kazan / Healer


Ingen kommentarer :

Send en kommentar