Top Ten Tuesday: Kick-Ass Heroines

tirsdag den 30. oktober 2012

Jeg springer med på bølger og forsøger mig med "Broke and the Bookish's" Top Ten Tuesday feature. Hver uge er der et nyt emne til en top ti liste.


I denne uge er temaet: Top Ten Favorite Kick-Ass Heroines
Yndlings Kick-Ass Heltinder. Interessant emne. Lad os se hvor mange jeg kan finde. 

1. Yelena Zaltana fra Poison Study af Maria V. Snyder: Hun er ret sej og virkelig en karakter jeg holder af. Jeg får helt lyst til at genlæse bogen når jeg tænker på hende

2. Katriona fra Sølvhesten af Lene Kaaberbøl: Hidsig og rødhåret, og så har hun sin egen mening. Hun lader ikke andre stå i vejen for sig, og så får hun en sej sølvhest der kræver en vis portion Kick-Ass at håndtere. 

3. Alyss fra Skyggens Lærling bøgerne af John Flanagan: Wills veninde fra barndommen udvikler sig til at blive en ret sej kurer gennem serien. 

4. Arya Stark fra A Game of Thrones af George R. R. Martin: Hun er bare den sejeste lille pige. Jeg elsker hendes kapitler i bøgerne.

5. Alanna fra Tamora Pierce's bøger: Der er ikke så meget at sige her. Kvinden der ridder som en mand er helt sikkert en af Kick-Ass heltinderne.

6. Fu Ning fra Klanen af Robert Muchamore: Endnu en sej lille pige, der forstår at kæmpe for det hun vil. 

7. Lyra fra Det Gyldne Kompas af Philip Pullman: Der skal noget af et mod til at kontakte de store bjørne og bede dem om hjælp, så derfor er hun med. 

8. Viridiana Sovari fra The Night Angel Trilogy af Brent Weeks: Jeg synes bare at hun er en ret fed karakter. I starten brød jeg mig ikke specielt meget om hende, men der er et eller andet over hender der går at hun er på listen her. 

9. Lauren Adams fra bøgerne om CHERUB af Robert Muchamore: James lillesøster der hurtigt opnår den sorte trøje, og så forstår hun bare hvordan man sætter James på plads.

10. Serpina fra Serpina af Heller Ryding: En selvstændig og rebelsk tøs. 

Klanen af Robert Muchamore

lørdag den 27. oktober 2012



Klanen
Org. titel: People's Republic

Serie: CHERUB 13
Org. serie titel: Aramov 1

Robert Muchamore

331 sider
ISBN: 9788771371048

People'sPress Jr. - 2012
Org. udgivet i 2011


Så kom der endnu en ny bog om CHERUB og i Danmark har man valgt at fortsætte den gamle serie og kalde denne her for Mission 13. Men bogen er i virkeligheden starten på en ny serie og den kan sagtens læses uden at man har læst de øvrige 12 bøger om CHERUB. James er færdig på CHERUB, så ham hører man ikke om. I stedet følger man en af de nye keruber som skal af sted på sin første mission.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogen er modtaget som anmelder-eksemplar fra Boggnasker.dk, og derfor kan anmeldelsen læses her: Klanen af Robert Muchamore
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Bøger i serien: CHERUB (Aramov)



Bøger i serien: CHERUB (classic)





Top Ten Tuesday: Halloween

tirsdag den 23. oktober 2012

Jeg springer med på bølger og forsøger mig med "Broke and the Bookish's" Top Ten Tuesday feature. Hver uge er der et nyt emne til en top ti liste.


I denne uge er temaet: Top Ten Books To Get In The Halloween Spirit
Det her er et emne jeg ikke har læst ret meget inden for, eller også så læser jeg dem i hvert fald ikke op til halloween eller fordi jeg vil i halloween-humør. Nogle af bøgerne er måske mest med fordi de indeholder elementer af Halloween relaterede ting som hekse, vampyrer og djævle, og andre er kommet med på listen efter en pludselig indskydelse. Bøgerne er nævnt i tilfældig rækkefølge.


Heksejægerens Lærling af Joseph Delaney

Lang tid siden den er læst, men husker at den havde en god mængde uhygge over sig. 
Djævelens lærling af Kenneth Bøgh Andersen

Helvede, djævle, satan og en alt for sød dreng, der lærer lidt om ondskab. 
Nattens hus af P. C. Cast og Kristin Cast

Vampyrer er vel lidt en obligatorisk del af Halloween?
Den Sorte Bog – De hemmelige optegnelser af F. E. Higgins

Den havde også en fin portion af uhygge. 
Dødens Jagt af Joe Hill

Hvorfor jeg læste den ved jeg ikke, men jeg fandt nok først ud af hvad det var for en bog da jeg var halvejs. Nok noget af det nærmeste jeg kommer på at have læst en gyser. 
Ravneporten af Anthony Horowitz

Dejlig bog. Uhygge, men mest af alt med på listen på grund af en fornemmelse af at den passer her. 
Sabriel af Garth Nix

Pludselig indskydelse med at den skulle på listen
Dragerne kommer af A. J. Lake

Denne her synes jeg også bare skulle med. 
Heksenes Krig af Maite Carranza

Hekse. Kommer man nogenside igennem en halloween uden at se en der er klædt ud som heks? Her handler bogen i hvert fald om hekse. 

Det blev til ni bøger denne gang. Jeg kan desværre ikke lige komme på den sidste.

Månederne der forsvandt

fredag den 19. oktober 2012

I de sidste par måneder har jeg haft rigtigt travlt og det er ikke blevet til mange opdateringer på bloggen om hvad jeg har gået og lavet.

Den 3. september startede jeg som tidligere nævnt på min kandidatuddannelse. Det er en fortsættelse af landinspektørstudiet men med specialisering i "Surveying and Mapping". I hele september har der været travlt med to kurser som er fælles for alle de tre kandidatretninger under landinspektør. Der var en del at læse og en hel bunke af forelæsninger. Det hele kulminerede i den første uge i oktober hvor der var eksamen. 3 dage til at skrive en opgave til kurset "Land Administration Systems" (LAS) og så en 24 timers eksamen i kurset "Spatial Data Infrastrukture" (SDI). Jeg var godt brugt efter den uge. Det er faktisk utroligt hårdt at sidde og skrive opgaver så intenst i en hel uge. LAS-kurset har jeg fået tilbagemelding på og det er heldigvis bestået. I det andet kursus venter jeg stadig på en dom.

Samtidig med de her kurser tog jeg også lige et lille smut til Norge i 4 dage. Nordisk Møde for landinspektørstuderende i Norge, Sverige, Finland og Danmark. Jeg har været med de sidste to år, og derfor skulle jeg selvfølgelig også med i år - skidt pyt at der lige røg et par kursusgange i vendingen - jeg klarede jo det ene kursus alligevel. Men den tur til Norge var super god, og jeg er utroligt glad for at jeg valgte at tage med. I år blev det for første gang holdt samtidig med Nordisk Landmålerkongres, som er en slags Nordisk Møde for de "voksne" landinspektører. Det var meget spændende at deltage i noget af den kongres, som i øvrigt blev holdt på Gand Hotel i Oslo - kan det blive finere? Jeg tror det næppe. Den første aften blev vi budt velkommen af borgmesteren på rådhuset. Rådhuset er en hel fortælling for sig, for hold da op hvor var det flot. Vi fik også en rundvisning og så alle deres forskellige sale med de mange malerier på væggene. Desværre var det hele på norsk, så jeg forstod ikke ret meget af hvad der blev sagt. Den sidste aften var der gallafest på Gand Hotel og det var virkelig en fin fest i helt utrolige omgivelser. Jeg har aldrig været så fint et sted, men det var noget af en oplevelse som man ikke lige glemmer. Ud over deltagelse i kongressen var der også alle de almindelige ting vi plejer at lave til Nordisk Møde. Snak og sjov med de andre studerende, konkurrencerne - selvom vi kun nåede den om Miss Foster - der selvfølgelig kom med hjem til Danmark igen. Det er ret svært helt præcist at beskrive hvad Nordisk Møde er for det er noget der skal opleves og har man først været med én gang så vil man med igen og igen. Tusind tak for et godt møde til alle dem der var med.

Rådhuset i Oslo
Efter eksamenerne stod fredag aften i festens tegn sammen med resten af studiet, og det blev en super god aften, hvor jeg fik overskredet lidt af min frygt for dansegulvet og faktisk var ude og danse hele to gange. Jeg er lidt stolt af mig selv, da jeg ellers aldrig har bevæget mig så lang væk fra min stol. Men det var sjovt og hvem ved om det sker igen.

I sidste uge var jeg en tur i Hannover i Tyskland - også sammen med studiet, for i år blev InterGeo-messen afholdt der. Det er tradition at landinspektørstudiet deltager på messen hvert tredje år, og det var så nu. Det var faktisk en rigtig godt tur, selvom selve messen skuffede stort. På de studie-billetter vi havde fået kunne vi ikke komme ind og høre de forskellige oplæg, så efter et par timer mellem de forskellige stande begyndte det at blive ret kedeligt. Set man bort fra den dag på messen, så var det en god tur hvor vi fik snakket på sværs af semestrene og oplevet lidt af Hannover. På vejen hjem gjorde vi holdt i Hamborg, hvor vi så og hørte om et ret stort byfornyelsesprojekt.

Lige nu er der kommet lidt mere ro på tingene og det vigtigste på universitet er at finde et godt projektemne og komme i gang med projektet. Så det er hvad jeg vi kaste mig over i den nærmeste fremtid. Jeg synes at september og det meste af oktober er gået utroligt hurtigt, og jeg håber at de næste par måneder vil gå lidt langsommer så jeg også kan nå at følge med i hvad der sker. Er jeg forresten den eneste der synes at butikkerne er lige lovligt tidligt ude med deres juleting?

Eventyrteatret: Valhal

tirsdag den 16. oktober 2012

Pressebillede fra Eventyrteatret.


I lørdags blev det endelig dagen hvor jeg skulle i Eventyrteatret og se årets store efterårsmusical. Det er gået hen og blevet en fast tradition, og for 19. gang var det med spænding at jeg satte mig til rette foran scenen.

Det specielle ved Eventyrteatret er at det kun er børn og unge der medvirker. Hvert efterår opsættes en stor og velskrevet musical, med underholdende dialoger, ørehængende musik og fantastiske kostumer. I år stod der Valhal på programmet, for efter mange år med eventyr har de kastet sig over mytologien.

Spændende handling
Kort fortalt handler stykket om at verden skal reddes fra Ragnarok. Grid er en menneskepige der bor i en landsby i Midgård. Hun mistede sin mor som spæd og nu vil hendes far endnu engang drage ud for at kæmpe mod jætterne. Det vil Grid ikke have for hun ved at hun ikke vil se ham igen.

I Valhal kommer en jætte forbi med en såret svartalf. Han er blevet såret af de frygtelige valravne, som er en blanding af et menneske, et rovdyr og en ravn. Valravnen er ved at samle en hær for at angribe Asgård. For at forhindre det, må fem udvalgte drage ud for at stoppe valravnen.

Undervejs holder Odins ravne Hugin og Munin øje med hvad der sker, og det gør de på deres helt egen og lidt skøre måde.

Endnu et mesterstykke
Endnu gang sad jeg tilbage efter forestillingen med en følelse af tilfredshed. Det er et rigtigt godt stykke. De unge skuespillere kan virkeligt deres kram og det er fantastisk at høre dem synge og se dem danse på scenen.

I Valhal møder vi rigtigt mange forskellige væsener og personer, og de når alle sammen langt ud over scenekanten. En lille ekstra fed detalje er at der under nogle sange står skuespillere nede på gangene blandt publikum. Det gør stykket mere nærværende og som publikum føler man sig pludselig som en del af det hele.  Jeg blev lidt overrasket da en af de store valravne pludseligt stod lige ved siden af mig og min søster. Det var næsten ligesom dengang hvor et spøgelse pustede mig i nakken under stykket Prinsessen på ærten i 1999.

Eventyrteatrets børn starter også med at sætte stemningen til forestillingen allerede fra man ankommer til glassalen. Udenfor går vikinger og møer rundt blandt gæsterne og man fornemmer hurtigt hvad der skal til at ske. Paraden, som de kaldes er også klar i pausen og da pausen sluttede gjorde de opmærksomme på det med en lille sang. Super lækkert og overraskende.

Spiller på hele følelsesregistret
Sangene og stemningen i stykket kommer omkring rigtigt mange følelser. Man mærker hadet til guderne og Grids sorg og savn. Sangene "Drømme" og "Tiden læger alle sår" gav mig en klump i halsen. På den anden side er der den meget hyggelige del, hvor skjalden Brage synger en sang om jætten Jokul, og der hvor historien om Fenrisulven fortælles. Den fortælles som en rigtig folkevise og der virker rigtigt godt at man kan høre de nordiske toner i musikken og sangene. Når man snakker om nordiske toner er det også værd at nævne sangene med de flotte valravne. De sætter en uhyggelig og mystisk stemning med lyden af ægte nordiske urtoner. På et sprog man ikke helt forstår, skabes en fornemmelse af at valravnene er noget gammelt og ukendt og det fungerer rigtigt godt.

De skøre indslag
Som sædvanligt er der også nogle rigtigt sjove episoder i Eventyrteatrets forestillinger og i år blev de leveret af ravnene Hugin og Munin, samt to vikinger der også var rigtigt underholdende. Derudover var valkyrierne noget der kunne få alle til at trække på smilebåndet. Sangen "Vokaler og konsonanter" kommer også ind på noget meget rigtigt og det er virkeligt underholdende at se og høre på.

Alt i alt
Et fantastisk stykke som kun kan anbefales til alle - både børn og voksne. Når I det ikke i år er jeg ikke bleg for at anbefale deres efterårsforestilling til næste år, så sæt allerede nu kryds i kalenderen i efterårsferien.

Praktisk info
Forestillingen Valhal spiller i Glassalen i Tivoli (København) indtil d. 21. oktober og der skulle stadig være billetter tilbage. Billetten giver desuden indgang til tivoli, der er flot pyntet med tusinder af græskar.

Webside: http://eventyrteatret.dk/
Facebook: http://www.facebook.com/Eventyrteatret?fref=ts

Pressebillede fra Eventyrteatret.

Pressebillede fra Eventyrteatret.

Pressebillede fra Eventyrteatret.

Top Ten Tuesday: Favorite Fantasy Authors

Jeg springer med på bølger og forsøger mig med "Broke and the Bookish's" Top Ten Tuesday feature. Hver uge er der et nyt emne til en top ti liste.


I denne uge er temaet: Top Ten Favorite Authors In X Genre
Eftersom jeg læse mest fantasy må det også blive en top ti over yndlings fantasy forfattere. 


1. Lene Kaaberbøl
2. Patrick Rothfuss
3. Josefine Ottesen
4. Maria V. Snyder
5. Brent Weeks
6. Tamora Pierce
7. Kenneth Bøgh Andersen
8. John Flanagan
9. Philip Pullman
10. George R. R. Martin

Top Ten Tuesday: REWIND

tirsdag den 9. oktober 2012

Jeg springer med på bølger og forsøger mig med "Broke and the Bookish's" Top Ten Tuesday feature. Hver uge er der et nyt emne til en top ti liste.


I denne uge er temaet: Top Ten Tuesday REWIND
Man skal vælge et hvilket som helt emne der før har været en del af Top Ten Tuesday. Derfor vælger jeg: Top Ten Favorite Covers
Bogens cover er tit en af de ting der fanger min opmærksomhed. Jeg ved godt at man ikke må dømme en bog på coveret, men det er bare så svært, slet ikke at give bogens forside nogen opmærksomhed. 

Listen er i tilfældig rækkefølge.


The Name of the Wind by Patrick Rothfuss

Men det skal være den engelske udgave af coveret, ikke den amerikanske. Jeg elsker den - mere er der ikke at sige
Forfatningen af Gemma Malley

Den danske udgave af bogen. Dejlig simpel og jeg bliver utroligt nysgerrig af sætningen "Mit navn er Anna, og jeg burde ikke være her..."
Udvalgt af Nick Clausen

Jeg elsker farverne og det vindblæste udtryk. Fantastisk med træet i baggrunden der giver lidt dybde til forsiden.
Troldmanden i Nord af John Flanagan

Den danske udgave af forsiden. Jeg holder rigtigt meget af farverne og så viser den ret godt mit billede ad rangerne. En bue i hånden midt i en skov. 
The Way of Shadows by Brent Weeks

Sjovt som mine yndlings forsider også tit er på nogle af mine yndligs bøger og her er det ingen undtagelse. Jeg holder rigtigt meget af den simple hvide baggrund, og den mystiske mand vække kun min nysgerrighed.
Sea Glass by Maria V. Snyder

Her er det mest af alt farverne der påvirker min mening om forsiden. Jeg holder generelt ret meget af forsider med blålige nuancer. 
Flyveri af Angie Sage

Jeg synes at forsiderne til bøgerne om Septimus Heap generelt re ret spændende. Sådan som en rigtigt gammel bog ville se ud. Flyveri synes jeg specielt godt om og når bogen ligefrem er låst med hængelås, så må den indeholde noget ret spændende og måske lidt forbudt viden. 
Serpina af Helle Ryding

Igen en fantastisk forside i blålige nuancer. Elsker hvordan Serpinas ansigt kommer til syne inde i klinten.
Lirael af Garth Nix

Super enkelt sort cover med et dejligt lysende symbol.
Slangens Gave af Lene Kaaberbøl

Helt fantastisk portræt med god fokus på slangeøreringen og en dejlig blå baggrund, der bare fremhæver personen.