Evighedens Port af Lotta Olivecrona

tirsdag den 13. december 2011Evighedens Port
Org. titel: Evighetens Port

Serie: Vren 3
Org. serie titel: Vren 3

Lotta Olivecrona

267 sider

Carlsen - 2009
Org. udgivet i 2009


Evigheden Port er afslutningen på trilogien VREN. Har du ikke læst de første, så se efter ”De Glemte Rum” og ”Tårnenes Hemmelighed”.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vi befinder os i en tid langt ude i fremtiden. Jorden har været igennem en kæmpe krig og menneskerne bor nu også i rummet – de såkaldte rumrejsende. I sidste bog kom der en aftale i stand mellem jorden og nogle af de rumrejsende.

Det er efter krigen og Anya og de tre vrenerne vandrer rundt mellem ruinerne og prøver at finde ud af hvad de skal gøre nu. Anya vil ikke være i tårnene, for selvom hun er velkommen er de ikke begejstrede for vrenerne. I byen Karelia vil hun heller ikke være for der holder de vrenerne indespærret i små bure. Anya elsker vrenerne og vil have at de også har det godt. Derfor vandrer hun rundt i skoven og jager. En dag lander et rumskib på jorden og bortfører Anya og vrenerne. Hvorfor er hun ikke klar over, men noget går helt galt under et spring i hyperrummet og de bliver angrebet af pirater. For at komme ud af kniben og stoppe et komplot mod jorden må Anya og de rumrejsende dage ud på en færd hvor ormehuller er smutveje i universet og hvor intet er sikkert.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lotta Olivecrona har skrevet en god fortælling der på elegant vis blander fantasy og science fiktion. Hun har skabt en storslået verden engang i jordens fremtid hvor der findes mange planeter i rummet som er beboet af mennesker og andre ting. I denne her bog kommer man vidt omkring og lærer mere af universet at kende. Lotta beskriver rumverden godt og levende, selvom det nogle gange går lidt hurtigt.

Anya er en stærk hovedperson og hendes kærlighed til vrenerne kan tydeligt mærkes gennem bogens sider. Der er dog en ting der irriterer mig lidt. Handlingen forløber meget på tilfældigheder og at der ikke rigtigt er andre handlemuligheder. Der irriterer mig lidt at der ikke er flere aktive valg fra bogens personer og at det hele virker til at være lidt på godt planlagt. Denne irritation kan dog også skyldes at jeg er blevet vandt til mere avanceret fantasy og har svært ved at forholde mig til den simple fortælling.

Selve historien fejler ikke noget og Lotta Olivecrone kommer klart og tydeligt igennem med sin historie. Jeg synes at den er skuet godt sammen og jeg ville gerne vide meget mere om især rum-delen af dette univers. Det er nemlig en rigtigt spændende tanke det med at mennesket lever i hele rummet og ikke bare på jorden.

Jeg kan sagtens anbefale bogen, for det er både en god og velfortalt historie.

Ingen kommentarer :

Send en kommentar